Langs deze weg willen wij jullie van harte feliciteren met de prachtige 4e plek van het nationale damesteam tijdens de Olympisch Spelen in Rio!

De afgelopen maanden, sinds de zilveren medaille op het WK, staat onze sport weer op de kaart in Nederland. De exposure in de verschillende media (TV, radio, kranten, social media, etc.) was overweldigend! Tijdens de halve finale Nederland – Frankrijk hebben maar liefst 3 miljoen mensen in Nederland de wedstrijd gezien. Handbal is hot!

Graag willen wij jullie helpen om deze aandacht voor onze aantrekkelijke handbalsport ook lokaal zo goed mogelijk te benutten. Vanuit het project HandbalNL Scoort hebben minimaal 21 verenigingen activiteiten georganiseerd tijdens de Olympische Spelen. Gezien de vakantieperiode zijn wij uiteraard blij met dit mooie resultaat. De aankomende maanden is dit hét moment om nieuwe leden te werven, leden te behouden, oud-leden en potentiele sponsors actief te benaderen! Ook de komende maanden zal handbal in de landelijke media nadrukkelijk in beeld blijven. Dit vanwege het Holland Handball Tournament begin oktober (hieronder staat meer informatie over dit toernooi), de hereninterland Nederland-Hongarije zaterdag 5 of zondag 6 november en het Europees Kampioenschap in december in Zweden.

OS-promotieposter “Promoot onze mooie sport ook lokaal”

Binnen het NHV zijn verschillende handbalpromotiematerialen ontwikkeld zoals posters, flyers en filmpjes. Klik hier voor meer informatie. Daarnaast hebben we een speciale OS-promotieposter gemaakt, die goed gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld introductie- en inlooptrainingen en clinics. Laat hem door leden ophangen in hun school, het winkelcentrum, de sporthal, etc. Handballers zijn zelf de beste ambassadeurs van onze sport!

Bestel de poster via redactie@handbal.nl t/m 10 september. Hierna is het mogelijk de poster te verkrijgen via de clusterbijeenkomsten of om de poster op te halen op het vierlandentoernooi in oktober.
Lees hier meer informatie over de promotiematerialen.

                 

Spreekbeurtpakket “Zet de jongste ambassadeurs van onze sport in”

In de afgelopen seizoen hebben 650 jeugdleden een gratis spreekbeurtpakket aangevraagd bij het NHV. Het pakket bestond onder andere uit flyers, sleutelhanger, stickers en een poster. Hierdoor zijn ongeveer 20.000 basisschoolkinderen in aanraking gekomen met handbal. Dat vinden wij goed nieuws!

Het zal heel mooi zijn als aankomend seizoen nog meer kinderen hun spreekbeurt houden over Handbal. Hier hebben wij natuurlijk ook jullie hulp voor nodig! Wij willen jullie vragen om promotie te maken voor het handbal-spreekbeurtpakket. Hiervoor hebben wij de banner hiernaast ontwikkeld die jullie op je website kunnen plaatsen met deze link: http://spreekbeurtpakket-handbal.pagedemo.co/. Mocht je als vereniging ook gebruik maken van social media dan zal een bericht op facebook, twitter, instagram of snapchat natuurlijk ook helpen bij de promotie.

Wij hopen dat door de spreekbeurten van onze jeugdleden heel veel basisschoolkinderen enthousiast worden over de handbalsport. Zie ook onze website voor meer informatie over het spreekbeurtpakket.

Nationale Sportweek “Open jullie deuren en promoot onze mooie sport ook lokaal” (17 tot en met 25 september 2016)

De Nationale Sportweek (NSW) is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen! Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te  beleven.Klik hier voor meer informatie, toolkits en promotiematerialen en meld jehier aan!

De handbalverenigingen die zich aanmelden via de website van de NSW ontvangen 2 gratis kaarten voor het vierlandentoernooi voor donderdag 6 oktober.

                      

Holland Handball Tournament “Kom met alle leden naar deze belevenis”

Na de allereerste Olympische Spelen van de Oranjedames in Rio de Janeiro spelen de dames op 6, 7 en 8 oktober weer een vierlandentoernooi.

Voor verenigingen gaan we komen met een eenmalige extra korting voor dit toernooi. Deze extra eenmalige korting is een onderdeel van het project HandbalNL Scoort. Laat jouw jeugdleden vriendinnetjes/vriendjes meenemen, nodig oud-leden uit of ga met sponsors of potentiele sponsors!

Tijdens dit event zijn er o.a. leuke handbalactiviteiten voor de bezoekers in de hal, er worden clinics gegeven voor scholen en kunnen de bezoekers handtekeningen vragen van de Oranjedames.

Handbalkids

Op zaterdag 8 oktober wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over het succesvolle project “Handbalkids”. Afgelopen jaar, het eerste seizoen van Handbalkids, hebben al 50 verenigingen deelgenomen aan het project!

Het project Handbalkids heeft als belangrijkste doel om meer jongens en meisjes, in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar (H- en F-jeugd), te binden aan de handbalsport. Met Handbalkids willen we bereiken dat verenigingen ‘van onderaf’ bij de jongste jeugd gaan groeien en daarmee ook een goede doorstroom krijgen naar de oudere leeftijdsgroepen.

De deelnemende verenigingen komen gedurende het project eens in de 6 weken in regionale groepen bij elkaar, onder leiding van een NHV-projectbegeleider, om met elkaar samen te werken, te brainstormen, discussiëren, inspireren en succesverhalen te delen. Onderlinge samenwerking staat binnen het project dan ook centraal. Samen sta je immers altijd sterker dan alleen!

Naast de bijeenkomsten is er een digitaal portaal beschikbaar met veel handige promotiematerialen, draaiboeken en andere goede voorbeelden voor de verenigingen ter ondersteuning. Ook krijgen deelnemende verenigingen regelmatig kortingen bij het bezoeken van handbalevenementen.

Verenigingen die geïnteresseerd zijn in dit project en meer willen weten zijn op zaterdag 8 oktober van harte welkom op de interactieve informatiebijeenkomst in Eindhoven, voorafgaand de wedstrijden van het 4-landentoernooi. Elke vereniging die deelneemt aan de handbalkids bijeenkomst tijdens het vierlandentoernooi krijgt 4 gratis kaarten voor zijn/haar vereniging. Om 10.30 uur start de bijeenkomst en duurt tot 12.30 uur met aansluitend een lunch.

Wij hopen 8 oktober veel belangstellenden te mogen ontmoeten!

Meer informatie over het project lees je hier.
Houdt de website www.handbal.nl in de gaten voor meer informatie over de kaartverkoop.

HandbalNL Droomkamp tijdens het EK (december 2016)

Het Nederlands Damesteam speelt bij het Europees kampioenschap van 4 tot en met 18 december 2016 in Zweden in groep B tegen Frankrijk, Duitsland en Polen.

Poulewedstrijden op het EK:
zondag 4 december Nederland-Duitsland
dinsdag 6 december Polen-Nederland
donderdag 8 december Nederland-Frankrijk

Tijdens de Olympische Spelen hebben meerdere verenigingen deelgenomen aan HandbalNL droomkamp. Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van HandbalNL Droomkamp. Doen jullie ook mee tijdens het EK? Bij interesse kun je dat hier aanmelden. De toolkit wordt z.s.m. omgezet naar activiteiten voor december.

Al deze activiteiten leveren meer aandacht op voor de handbalsport! Daar heeft het project HandbalNL Scoort natuurlijk wel de hulp van clubs bij nodig. Daarom vraagt het NHV verenigingen in het hele land om enthousiast deel te nemen aan 1 van deze activiteiten en gebruik te maken van de toolkits en promotiematerialen die daarvoor kant-en-klaar worden aangereikt. En natuurlijk om na afloop de successen en belevenissen te delen via Social Media!

Voor vragen en/of opmerkingen kunnen jullie terecht bij het NHV via het telefoonnummer 026-7071420 en informatie@handbal.nl.
Met vriendelijke groet, namens het hele marketingteam,

 

 

Joyce Leusveld

+31620010996

Marketing en Communicatie Handbal.nl

Nederlands Handbal Verbond

Handbal.nl

Twitter: @Handbal_NL

Facebook: Handbal Nederland

Geef een antwoord