Kabouterhandbal groot succes!

Op woensdag 7 oktober jl. vond de 1e editie schoolsportkriebels plaats. Tijdens het school handbaltoernooi  konden kinderen uit groep 1 en 2 kennis maken met handbal. Het werd een superleuke proefles; maar liefs 25 kleuters deden mee!

Vonden jij en je kleuter het ook zo leuk of denk je dat jouw kind van 4-6 jaar wel wat gezellige beweging kan gebruiken? Kom dan naar de training van de kabouters op woensdagen van 15.30 – 16.15u! De trainingen worden gegeven in de eigen sportzaal op het MOK terrein, Halmaheiraplein 10.

IMG-20151011-WA0003 IMG-20151011-WA0002 IMG-20151011-WA0000

Tijdens de kaboutertraining worden kleuters op een speelse manier voorbereid op de ‘echte’ handbaltrainingen voor de jeugd. Aandachtspunten liggen tijdens deze training op een positieve spelbenadering, in een veilige omgeving experimenteren met lopen, springen, vallen, trekken, duwen, sprinten, wenden, keren, stoppen en balans. Natuurlijk wordt er ook ruim aandacht besteed aan algemene (handbal)vaardigheden zoals, balbehendigheid, mikken, treffen en vangen, veelal in onbewuste vorm. Het gaat tijdens deze trainingen vooral om het spelenderwijs ontdekken, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende spelmaterialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *